El Nostre Equip

Som un equip format per professionals de l’equitació i el Coaching amb cavalls, el nostre equip disposa de formació en diversos màsters  d’equitació, coaching i coaching amb cavalls avalats per  centres amb una amplíssima experiència i professionalitat, ens caracteritzem per ser altament empàtics i disciplinats sense oblidar-nos de la simpatia i la jovialitat.

Ens dediquem a posar a l’abast de les persones el potencial de la relació entre l’esser humà i els cavalls basant-nos en l’emocionalitat. Els cavalls ens proporcionen potenciar la nostra intel·ligència emocional i amb ells aprenem i posem en pràctica tots aquells aspectes que requereixen d’una atenció en les nostres emocions i estats emocionals.

MARIA AIXALÀ

Directora del Centre

A l’edat de 17 anys vaig fer un dur i llarg viatge per a mi després de la mort de la meva mare. El meu destí era Eniscorthy a Irlanda, un poble petit del sud-est d’Irlanda, on vaig anar a una escola d’equitació. Jo no sabia parlar anglès així que els principis van ser una mica durs. El lloc era meravellós, ple de camps verds i cavalls vivint amb ramats de 15, 20, 30 cavalls, un lloc on es respirava molta tranquilitat. Allà vaig començar a aprendre tot sobre el món dels cavalls, com vivien, com es treballaven, etc. Vaig aprovar el primer examen de la British BHS .Després d’un any a Irlanda vaig anar a Haverfordwest a Gal·les a l’escola de Pembrokeshire Collage «allà vaig estar 4 anys on em vaig formar amb més profunditat en camps com: anatomia, munta, doma de cavalls, cria, història, alimentació, veterinària, professora d’equitació i Hipoteràpia entre altres matèries. Vaig obtenir més 11 titulacions.

GUMER DE LA CRUZ ANGUERA

Guia i monitor

Sóc d’un poblet de muntanya (L’Aleixar) molt aprop de Mussara Equitació Emocional, des de sempre que he sigut un amant de la natura i dels animals.

Abans de formar part de l’equip de Mussara Equitació Emocional, els cavalls m’agradaven però em feien respecte, vaig conèixer a la Maria ja fa 11 anys i em va ensenyar que el respecte no era dolent. Poc a poc, fent classes i excursions, em vaig adonar que aquet món del cavall m’apassionava, així que vaig començar a formar-me obtenint el títol de guia eqüestre , obtenint també el Galop IV. Ajudant dia a dia amb les sessions d’hipoteràpia que es duien a terme.

Entre altres feines del centre sóc un dels guies de les rutes , col·laboro amb els casals i campaments i faig les classes d’iniciació als més petits.

DAVID HARRISON

Terapeuta Col·laborador

Empecé a montar a los once años en una hípica cerca de donde vivía en el noroeste de Inglaterra. Luego, al terminar mis estudios, entre a trabajar en esta misma hípica, Endon Riding School, dando clases de monta, y donde además saque el titulo de técnico de equitación, el BHSAI.

Me trasladé a Londres en 1983 para trabajar en una hípica muy céntrica, a tocar a Buckingham Palace y Hyde Park. La hípica, que se llamaba Hyde Park Stables, desarrollo su actividad principal llevando los clientes de ruta por Hyde Park y Belgravia además de dar clases en el mismo parque. La propietaria de la hípica tenia otra en la zona de Richmond al suroeste de Londres. Estuve trabajando en esta hípica, Manor Farm Stables,

IKER MONTIEL

Monitor

Sóc l’Iker i sóc un apassionat dels cavalls des de sempre. Fa molts anys que vaig començar a muntar però ho vaig deixar per tal de centar-me en posar-me a treballar.

He fet de cambrer, he treballat en fàbriques i de monitor de lleure infantil i juvenil. Em vaig treure la formació en Gerocultor i em vaig adonar que el que realment volia fer era dedicar-me a estar entre cavalls.

Fa uns mesos vaig començar amb l’equip de Mussara Equitació Emocional i tinc moltes ganes de seguir la meva formació en el món equí.

BERTA ZACARIAS I GAJANS

Equinoterapeuta i tècnic esportiu en hípica

Sóc educadora social de formació i vocació. Gaudeixo escoltant i acompanyant a persones per tal que aquestes prenguin les regnes de la seva vida.

Des de petita he sentit una connexió especial amb els animals i he establert un vincle profund amb els cavalls i és per això que vaig decidir formar-me en el que és la meva passió.

En l’àmbit de cavalls, vaig decantar-me per formar-me a través dels cursos de postgrau i màster en equinoteràpia i coaching prosocial (UAB) i Intervencions Assistides amb Cavalls (UdG) per tal de adquirir més coneixements que els del Tècnic esportiu en Hípica i del curs com a monitora d’equinoteràpia. També he volgut formar-me en Trastorns del Desenvolupament mitjançant el postgrau de la UOC per a poder oferir unes teràpies assistides amb cavalls amb més fonament i fer la formació internacional de Constel·lacions sistèmiques i familiars assistides amb cavalls de la mà d’Anna Álvarez Crispi al País Basc.

OSCAR GARCÍA

Terapeuta col·laborador

Arran d’un procés de coaching personal vaig decidir tornar a estudiar. La meva feina ja no em motivava suficient i tenia aquest caloreta interior que em deia que busqués ser feliç a la feina d’una altra manera. Vaig estudiar un màster en Coaching per l’Institut Europeu de Coaching i amb posterioritat vaig continuar formant-me amb diferents monogràfics per ampliar coneixements i eines, i al 2017 em vaig certificar amb Coaching amb cavalls per l’escola internacional Iberoamericana a Equilibri.

OLGA TORRES GALINDO

Monitora

Des de petita que sóc una apassionada de la natura i els animals , sóc curiosa, amb ganes d’aprendre, creativa i molt responsable.

L’any 2017 amb 17 anys començo a fer classes d’equitació amb la Maria Aixalà, Directora d’aquest centre. La relació entre el cavall i jo em va apassionar tant que fa tres anys que col·laboro amb Mussara Equitació Emocional, fent de monitora en els campus i  campaments que es fan en aquest centre i en altres activitats que s’hi fan.

Totes les experiències apreses em porten treure’m el títol de Monitora de lleure de la fundació Siurana de Tarragona.

Unes de les coses que em va sorprendre gratament va ser la relació que agafava amb els nens, per això fa dos anys em vaig matricular a la UDL universitat de Lleida, en el grau de Treball Social.

MARIA AIXALÀ

A l’edat de 17 anys vaig fer un dur i llarg viatge per a mi després de la mort de la meva mare. El meu destí era Eniscorthy a Irlanda, un poble petit del sud-est d’Irlanda, on vaig anar a una escola d’equitació. Jo no sabia parlar anglès així que els principis van ser una mica durs. El lloc era meravellós, ple de camps verds i cavalls vivint amb ramats de 15, 20, 30 cavalls, un lloc on es respirava molta tranquilitat. Allà vaig començar a aprendre tot sobre el món dels cavalls, com vivien, com es treballaven, etc. Vaig aprovar el primer examen de la British BHS .Després d’un any a Irlanda vaig anar a Haverfordwest a Gal·les a l’escola de Pembrokeshire Collage «allà vaig estar 4 anys on em vaig formar amb més profunditat en camps com: anatomia, munta, doma de cavalls, cria, història, alimentació, veterinària, professora d’equitació i Hipoteràpia entre altres matèries. Vaig obtenir més 11 titulacions.
Quan vaig tornar al meu país, Espanya, em va impactar veure a tots els cavalls tancats en quadres, paddocks reduïts i camps erms. D’altra banda vaig comprovar que no hi havia gairebé regularitzacions en les hípiques. Vaig buscar feina però no em sentia a gust en cap hípica. Finalment vaig acabar en una hípica de muntanya, la propietària era britànica. Les meves tasques van ser, entre d’altres, fer rutes, impartir classes, neteja de les instal·lacions, doma de cavalls. Al cap de 2 anys, a causa d’una lesió, vaig deixar el món del cavall però no del tot ja que vaig portar 6 cavalls a casa. Tenim un terreny bastant gran on els caps de setmana feia classes i domava al meu poltra Nutmeg i la seva germana Hasel.

Després de 4 anys vaig portar a terme el meu somni, el meu centre d’equitació «Centre d’Equitació Mussara». Vaig començar amb la rectitud Britànica, però a poc a poc em vaig adonar que el que jo volia era una hípica familiar, on els pares dels alumnes participaran de tot. Ajudant els seus fills a preparar cavalls, estar presents a la classes, etc. Hem participat en concursos de Doma, Salts, Pony Mounted Games, quedant sempre en bones posicions. Amb el temps prengui consciència que a mi no m’acabava d’omplir aquest tipus d’activitat.

Fa uns anys vaig començar a interessar-me i informar-me i formar-me en el Coaching assistit amb cavalls i això ha fet canviar la meva manera d’impartir les classes i d’entendre els cavalls. La formació que he adquirit durant aquests anys ha estat al 2013 amb Coaching i PNL per l’Institut Gestal a Aula del Mar, al 2017 hem vaig certificar com a Coaching amb cavalls per l’Escola Interacional Iberoamericana  a Equilibri amb la Talia Soldevila i al 2018 el Grau Superior de Coaching amb cavalls per l’escola internacional Iberoamericana a Equilibri.
Els cavalls m’han aportat moltíssimes coses m’han ensenyat a relaxar-me, a estar atenta amb el que m’envolta, a saber expressar les meves emocions, muntar i gaudir de les muntanyes i altres entorns de la natura.

Directora de lleure. FEBRER 2020 per l’escola UNICAS centro de formació.

Diploma en Intel·ligència emocional infantil i juvenil. MARÇ2020 per l’escola FAP formació.

Diploma en Risoteràpia. ABRIL 2020 per l’escola ALBE formació.

OSCAR GARCÍA

als 18 anys vaig deixar els estudis i vaig començar a treballar en l’hostaleria. Així vaig estar un parell d’anys. Per diferències amb l’últim propietari vaig decidir deixar la feina i vaig marxar amb una mà davant i una altra al darrere. Vaig buscar feina i el vaig trobar a la seguretat privada. Durant tres anys vivia la meva jornada laboral unes vegades de dia i altres de nit. Com que no em motivaven ni el treball ni els horaris, vaig començar a estudiar per canviar de feina.

Vaig estudiar Gestió d’Informàtica Empresarial durant tres anys mentre treballava. Vaig començar l’últim any d’estudis i vaig canviar de treball, aquest cop vaig treballar de torero (el que en linkedin seria mosso especialista carretoner), anem … carregant i descarregant camions. En aquesta època em vaig divertir moltíssim treballant, tot i que hi havia dies molt durs. Un bon dia Claudi, amb el qual vaig estudiar i a dia d’avui és un important amic, soci, company d’aventures …, em va cridar per treballar amb ell en una empresa tecnològica que havia creat amb un company d’universitat. Allà vaig estar treballant un any i mig fins que, per diferències amb el seu soci, vaig decidir anar-me’n sense haver (de nou) un altre treball sota el braç (l’aventura és l’aventura). I … va passar una cosa inesperada, Claudio em va dir que no volia seguir amb el seu soci i em va proposar crear una empresa junts. I això vam fer, vam crear una empresa de serveis informàtics en 2005 que segueix viva.

El 2013 hi va haver un gran canvi en la meva vida. Jo sempre m’he interessat pel potencial de la ment humana, com funciona, què ens mou … Autodidacte per naturalesa, sempre he llegit llibres, vist documentals (gràcies Punset per Xarxes) en els quals he après molt d’ells. Aquest any vaig prendre més consciència (si és possible) de les pors i limitacions que ens «imposem» a l’hora d’aconseguir objectius. Vaig aprendre sobre les pors, les creences, els comportaments

Arran d’un procés de coaching personal vaig decidir tornar a estudiar. La meva feina ja no em motivava suficient i tenia aquest caloreta interior que em deia que busqués ser feliç a la feina d’una altra manera. Vaig estudiar un màster en Coaching per l’Institut Europeu de Coaching i amb posterioritat vaig continuar formant-me amb diferents monogràfics per ampliar coneixements i eines, i al 2017 hem vaig certificar amb Coaching amb cavalls per l’escola internacional Iberoamericana a Equilibri.

DAVID HARRISON

Empecé a montar a los once años en una hípica cerca de donde vivía en el noroeste de Inglaterra. Luego, al terminar mis estudios, entre a trabajar en esta misma hípica, Endon Riding School, dando clases de monta, y donde además saque el titulo de técnico de equitación, el BHSAI.

Me trasladé a Londres en 1983 para trabajar en una hípica muy céntrica, a tocar a Buckingham Palace y Hyde Park. La hípica, que se llamaba Hyde Park Stables, desarrollo su actividad principal llevando los clientes de ruta por Hyde Park y Belgravia además de dar clases en el mismo parque. La propietaria de la hípica tenia otra en la zona de Richmond al suroeste de Londres. Estuve trabajando en esta hípica, Manor Farm Stables,

una temporada impartiendo clases de doma y salto y llevando rutas al enorme parque de Richmond.

Al llegar a España, y después de una temporada trabajando como profesor de inglés en varias academias, me llamó Maria, la dueña de Hípica la Mussara, para ir a trabajar con ella. Estuve allí desde su inauguración dando clases a niños y adultos, haciendo casales de verano además de todo el trabajo habitual que conlleva el día a día en una hípica.

Después de trabajar en Hípica la Mussara, en 2008 tuve que dedicarme exclusivamente, y a tiempo completo, a sacar el titulo de Técnico de Equitación nivel 1. El curso se desarrollo en el Centro Ecuestre de Torredembarra, (CET). Al acabar el curso entre a trabajar en esta hípica a tiempo completo hasta 2014.

En 2016 saque el titulo de Técnico de Equitación nivel 2, (disciplinas no Olímpicas), en el CET.

Desde 2014 hasta la fecha de hoy me dedico a trabajar a cuenta propia en varias hípicas dando clases de monta y impartiendo cursos como el curso Conducción de Actividades Físicas Deportivas en el Medio Natural, (CAFEMN), y el curso Técnico de Actividades Ecuestres niveles 1 y 2, (TAE), además de trabajar en verano en los casales.

© Copyright - La Mussara Equitación Emocional - powered by Macredi20